Az érdekes őri és környékbeli adatok lelőhelye

ŐrLeaks

Felszólítottuk az önkormányzatot az alaptörvény, VI. cikk (2) bekezdésének a betartására !

2016. november 24. - Őrleaks

Az Alaptörvény VI. cikk (2) bekezdése szerint: Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez, valamint a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez.

Tisztelt Polgármesteri Hivatal !
Többed magammal együtt,  mostanában több közérdekű adatigénylést igénylő levéllel fordultunk Önökhöz, mint a közélet iránt érdeklődő állampolgárok.
Leveleinkre legtöbbször semmilyen választ nem kaptunk, nem hogy adatokat.Tájékoztatom Önöket, hogy a hatályos törvény szerint a "kézhezvételétől számított 15 napon belül válaszolnia kell". 
Többször kértük már az adatokat,  türelmesen, méltányolva azt, hogy nincs még vélhetően az ilyen adatok kiadásában gyakorlatuk, de amennyiben nem jelzik együttműködési szándékukat egy válaszlevélben, nem fogunk tovább várni, és a megyei kormányhivatalt, a médiát is értesíteni fogjuk, valamint a  a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fogunk fordulni egy beadványban.
 
Mi törekszünk továbbra is az együttműködésre Önökkel, de nem tudjuk elfogadni azt, hogy a hatályos törvényeket megszegik, és így korlátozzák a jogainkat.
 
2016.november24.
 
Együttműködésükben bízva: Szabó Zoltán-Őrleaks csoport

 

adatvedelem.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7411994648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása