Az érdekes őri és környékbeli adatok lelőhelye

ŐrLeaks

Mivel elmarad a Mátészalka-Debrecen vasútvonal felújítása, ezért bojkottra hívjuk a Mátészalka-Debrecen vasútvonal utazóközönségét!

2017. május 09. - Őrleaks

A kormány jóváhagyta a 2014–20-as fejlesztési ciklusban az Európai Uniónak küldendő legújabb IKOP- projektlistát, a korábbi tervezethez képest a legszembetűnőbb, hogy a Debrecen–Mátészalka-vasútszakasz korszerűsítése helyett végül a Nyugati és Keleti pályaudvar állomásépületének felújítása mellett döntöttek.

Mi a Mátészalkaleaks és az Őrleaks csoport tagjai úgy döntöttünk, hogy május 24-én, egy napra bojkottáljuk a Mátészalka-Debrecen vasútvonal járatait, és azt szeretnénk ha  a bojkott napján minél kevesebben vegyék igénybe a vasúttársaság szolgáltatásait.

Hogy mi is az a bojkott?

A bojkott valaminek a többek által összehangolt módon történő visszautasítása, általában a helytelenítés kifejezésére, vagy bizonyos feltételek kierőszakolására. Tipikusan valakivel, rendszerint bolttal, céggel vagy szervezettel szemben való nyomás gyakorolását célozza.

A jelenlegi helyzet:

A 78 kilométeres távolságot átlagosan 107 perc alatt teszi meg a vonat. Ez, 44 km/ órás átlagsebességet jelent.

A felénk közlekedő vasúti kocsik 40-45 évesek. Legtöbbször hiánycikk a víz, a szappan, és a kéztörlő.

Nyáron hozzáragadunk a műbőr ülésekhez hiszen a forróbb nyári napokon, a vasúti kocsiban akár 35-40 fokot is mérhetnek.

Legtöbbször, megfelelő világítás sem áll rendelkezésre.


Céljaink:

Első célunk az, hogy ráébredjen a MÁV arra, hogy kulturált utazási körülményeket kellene biztosítania a szabolcsi utazóközönség számára, második célunk pedig az, hogy Dr. Seszták Miklós minisztériuma jelentős forrásokat csoportosítson át a vasútvonal mielőbbi felújítására.


Ha nem lesz utas, talán másképp állnak majd a Mátészalka-Debrecen vasútvonal ügyéhez !

A bejegyzés trackback címe:

https://orleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr3112493557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása