Az érdekes őri és környékbeli adatok lelőhelye

ŐrLeaks

26 ezer fő közlekedésének javítását értük el! Az EMKK Zrt javaslataink nagy részét jogosnak találta.

Őr, és további 14 település érintett.

2017. november 05. - Őrleaks

Pár napja új ügy megoldásába kezdett a MátészalkaLeaks és az ŐrLeaks csoport.Történt ugyanis, hogy az Ebes-Püspökladány vasúti szakasz felújítása miatt, vágányzári menetrendet léptetett életbe a MÁV, ám a másik közlekedési közszolgáltató az EMKK Zrt elfelejtette a MÁV menetrendjéhez igazítani a járatai indulási és érkezési idejét.

A vágányzári menetrend miatt több Mátészalkáról induló, illetve Mátészalkára érkező vonat menetrendje változott, de valamilyen okból kifolyólag a buszos közszolgáltatásért felelős EMKK Zrt nem módosította a menetrendjét. Így, mivel a Mátészalkáról reggel 5 óra  20 perckor induló, Budapestre közlekedő  Kraszna Intercity indulási ideje 4 óra 55 percre módosult,  Vállaj, Mérk és Fábiánháza települések lakóinak csak öt percük volt a jegyvásárlásra és a felszállásra, hiszen az ő buszuk 4 óra 50 percre ért  a mátészalkai buszállomásra, míg Nyírkáta lakói el sem  tudták elérni a Budapestre átszállás nélkül közlekedő vonatot, mert az ő buszjáratuk 4 óra 55 percre ért a mátészalkai buszállomásra.

A MátészalkaLeaks csoport az érintettekkel karöltve  közérdekű bejelentést tett az EMKK Zrt felé, és a közlekedési szolgáltató jogosnak találta az igényt, 2017. november 01-től mindkét járat utasai 4 óra 45 percre érkeznek majd a mátészalkai buszállomásra

A menetrend módosítása 7000 fő számára hoz pozitív változást, és  teszi lehetővé azt, hogy elérjék a reggeli Kraszna Intercityt.

Egy másik problémára is fény derült, ugyanis szintén a vágányzári menetrend miatt, a Budapestről 19 óra 38 perckor érkező Kraszna Intercity menetrendje is módosult, amelynek eredményeképpen csak 20 órára érkezik az Mátészalka állomásra.

Itt már sokkal több érintett lehetett bosszús, hiszen a Vaja (csak péntekenként közlekedik) és Csenger felé a  buszok már 19 óra 45 perckor elindultak Mátészalkáról, így az igencsak nagy forgalmat lebonyolító Kraszna Intercity utasai már csak az autóbuszok hűlt helyét találták, és a következő buszukra csaknem másfél órát kellett várniuk.

A MátészalkaLeaks csoport az érintettekkel karöltve közérdekű bejelentést tett az EMKK Zrt felé, amelyet a közlekedési szolgáltató elfogadott, így 2017. november 1-től  mindkét járatot 20 óra 05 perckor indítják Mátészalkáról.

A menetrend módosítása Jármi, Őr és Vaja, mintegy 6000 lakosának,  illetve  Györtelek, Géberjén Fülpösdaróc, Ökörítófülpös, Pátyod, Porcsalma, Szamosangyalos és Csenger mintegy 13000 fős lakosságának biztosítja a hazajutást az este 20 órakor  Mátészalkára érkező Kraszna Intercitytől.

 

1_1.png

2_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://orleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8913178660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása